Církevní silvestr 2009 pro karvinský děkanát

5. 1. 2010 16:01

Církevní Silvestr

 

Dne 21. 11. 2009 jsme pořádali tradiční (v pořadí zřejmě již 9.) církevní silvestr. Letos jsme změnili místo jeho konání. Loňské ročníky, alespoň ty, které pamatuji, se konaly v tělocvičně CSVČ na Šumbarku. Letos se tam však opravila podlaha a byly položeny nové parkety, a proto jsme si našli jiné místo. Naši členové z Těrlicka zajistili sál v místním dětském domově. Tolik k úvodu.

 

Program začínal v 19 hodin mši sv., kterou sloužil o. Adrian  Kosezmbar  a koncelebrovali ji o. Tomasz Juszkat a o. Jiří z Těrlicka. Po mši začínal vlastní program. Letos jsme vybrali téma na motivy kresleného filmu Cesta kolem světa za 80 dní. Všichni přítomní byli samozřejmě účastníky této cesty, na které je čekalo mnoho dobrodružství.

Projížděli jsme přes několik zemí a v každé na nás čekala scénka, která nám měla danou zemi přiblížit. Poznali jsme, jak se cestuje v ruském vlaku nebo jak těžké je dostat se přes vodu na loď s pomocí několika málo židlí. Pokud nás zrovna nerušili nepříjemní piráti, krátili jsme dlouhé chvíle tancem (v tanečním voze či na lodi ve společenském sále). Pro hladové krky byl k dispozici kopec dobré krmě (v jídelním voze či na lodi v luxusní restauraci). V lehkých i těžších chvílích byl vždy na blízku pár zkušených anglických lordů, který dokázal řešit každou situaci. Cesta byla zakončena příjezdem do České Republiky a závěrečnou modlitbou zhruba třicet minut po půlnoci.

Církevního silvestru se zúčastnilo odhadem asi 60 lidí z našeho i dalších děkanátů.

Ondřej Chlebík (ondra89) a Martin Pawlas (garfo)

(Článek je také otištěn v časopise Společenství 6/09, který vydává Havířovská farnost. Více na http://www.farnost-havirov.cz

Zobrazeno 1036×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz