Modlitba a Boží odpověď

21. 6. 2016 0:49
Rubrika: K zamyšlení | Štítky: modlitba

Protože my nevíme, za co se máme modlit.

List Římanům 8:26

Často jsou to odpovědi na modlitby, které způsobují mnohé těžkosti v křesťanském životě. Modlíme se za trpělivost a náš Otec nám pošle do cesty náročné lidi, kteří nás zkoušejí až do krajnosti, „protože. . . soužení v nás způsobuje vytrvalost“. (Ř 5:3) Modlíme se za poddajného ducha, a Bůh nám pošle opět utrpení, abychom se naučili být poslušni tak jako Kristus, který tím, že trpěl, naučil se poslušnosti. (Žid.5:8)

Modlíme se, abychom nebyli sobečtí, a Bůh nám dá příležitost obětovat se tak, že upřednostníme potřeby jiných lidí, a položíme život za jiné věřící. Modlíme se za sílu a pokoru, a potom přijde „anděl-satan“ (2K 12:7), aby nás trápil, dokud neležíme na zemi v prosbě, aby nás toho Pán Bůh zbavil.

Modlíme se k Pánu, jako se modlili Jeho apoštolové a říkáme: „Přispoř nám víry!“(L 17:5) A potom. . . jakoby naše peníze dostaly křídla a odletěly... naše děti postihne vážná choroba. . . zaměstnanec je pomalý, nedbalý a náročný. . . a nebo na nás dolehne jiná, nová zkouška, která vyžaduje víc víry, než jakou jsme kdykoliv předtím měli.

Modlíme se za život podobný životu Pána Ježíše, ve kterém se projevuje pokora Beránka. A potom nás Bůh požádá, abychom splnili nějakou skromnou úlohu, nebo jsme nespravedlivě obviněni bez možnosti se obhájit, či vysvětlit, protože On byl „jako beránek vedený na zabití a neotevřel ústa“ (Iz 53:7).

Modlíme se za mírnost, něžnost a náhle čelíme bouři pokušení, abychom byli tvrdí a podráždění. Modlíme se za pokoj, a najednou je každičký náš nerv podrážděný, jen proto, abychom se mohli naučit, že když On pošle pokoj, potom ho už nikdo nenaruší.

Modlíme se za lásku k jiným, a Bůh pošle zvláštní druh utrpení – lidi, které je těžké milovat... Mluví to, co nám strašně leze na nervy a rve srdce. Bůh to tak dělá, protože „Láska je trpělivá, láska je dobrotivá... není neslušná... nerozčiluje se... všechno snáší... všemu věří... všeho se naděje.. všechno přetrpí. LÁSKA NIKDY NEPŘESTANE.“ (1.K 13:4-5,7-8)

Modlíme se, abychom byli jako Pán Ježíš, a Boží odpovědí je: „Hle, přečistil jsem tě, ale ne jako stříbro, zkoušel jsem tě v peci bídy.“ (Iz.48:10) „Obstojí tvoje srdce? Budou tvoje paže dosti silné?“ (Ez 22:14) „Nebo můžete pít z kalicha, ze kterého mám pít já?“ (Mt 2O:22)

Cesta k pokoji a vítězství vede přes přijaté každé okolnosti a každé zkoušky, jako přímo z ruky našeho milujícího Otce.

Zobrazeno 1463×

Komentáře

JiKu

Kdyby to bylo takhle, tak zda není lépe se nemodlit?

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz